Информация

Конфликтна личност

Конфликтна личност



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Петрето (на латински Procellariclassae) е средно голяма морска птица. Представители на семейство варели се намират край бреговете на всички океани, в по-голямата си част обаче в Южното полукълбо. Редът на буретата (или тръбните носове) включва 81 вида. Оперението е или напълно тъмно или двуцветно със светла долна страна.

Южното полукълбо е известно с най-голям брой обитаеми видове бъчви. Пет вида гнездят в руските морета, в допълнение, през номадския период могат да се видят тринадесет вида. По време на миграциите до руския бряг на Тихия океан летят 3 вида албатроси: черноноги, белокрили и тъмногърди.

Хранителната основа на малките видове тръби с нос включва калмари, дребна риба и планктони ракообразни. Диетата на големи представители на този отряд включва мърша и отпадъци от кораби. Най-големите представители на орбитата с носови тръби са албатроси, а най-малките са индивидите от семейството на буревичните варели. Петрелите прекарват по-голямата част от живота си над океана, което се улеснява от телесната им структура.

Перник или тръба с нос - името на същата поръчка. Колко различни са тези имена! Първият диша с поезия, а вторият изглежда малко груб. И въпреки това те са тясно свързани ... Факт е, че благодарение на много възбудените тръбички в носовете на варелите (заради които се появи второто име), тези птици са в състояние да прекарат значителна част от живота си в необятните морета и океани.

Структурата на варелите е максимално адаптирана към живота, свързан с морето. В възбудените тръбички от бъчви има ноздри, през които се отделят излишните соли (в края на краищата пият солена морска вода). Крилата с тръбна носа са дълги и тесни, предназначени за извисяващ полет. Пръстите на тези птици (има общо три) са свързани помежду си с плувна мембрана, което е много необходимо за тях за плуване.

Трудно е буретата да се движат в сушата. Тяхната структура на тялото допринася за живота край морето, над морето и дори в неговата дебелина - някои видове тръбни носове са в състояние да се гмуркат. Но поради трудностите при движение по сушата, буретата обичат да гнездят близо до водата.

Сред буретата има и най-дългокрилите птици в света. Те са албатроси. Размахът на крилата им може да бъде над четири метра. Специалната структура на крилото позволява на албатросите да не кацат няколко дни.

Съединител от варели съдържа само едно голямо яйце (бяло). Интересно е, че големи представители на тръби с носови тръби държат рекорда сред всички птици по продължителността на инкубацията на яйцата, която е около два месеца. Те хранят пилета в продължение на шест месеца. И женската, и мъжката участват еднакво в грижата за потомството.

До края на гнездото си много пилета тежат повече от родителите си. Те получават храна под формата на стомашна мазнина - мазна течност, която възрастните регургитират. Сама по себе си тази храна е с много високо съдържание на калории. Той се формира в жлезистия стомах на птицата и всъщност представлява хранителен резерв. С помощта на него буретата могат не само да хранят пилетата си, но и да преминат без храна в продължение на няколко дни.

Големите бурета имат отлично обоняние. Това е истинска рядкост за птиците. По миризма албатросите намират отпадъци от кораби и мърша.

Някои представители на носовата тръба по време на скитания са в състояние да обиколят целия свят. Те включват гигантската вареница, скитащата перца и кралския албатрос. Тъй като пътят им минава през южните ширини и там духат силни търговски ветрове, птиците, уловени от този вятър, летят около цялата Земя.

Албатросите са най-големите варели. Теглото им достига десет килограма. Тези птици прекарват значителна част от живота си в растящо състояние над моретата и океаните. Това се улеснява от необичайно дълги крила - летенето във въздушни маси не изисква почти никакви усилия от албатроси. Ден след ден те се гмуркат до водата, след което се издигат на височина 20 метра. И това е част от живота им.

Албатросите са дълголетни. Продължителността на живота им може да достигне осемдесет години (средно шестдесет години). По-специално този факт се обяснява с почти пълното отсъствие на естествени врагове при тези птици (поради изключително големия размер на албатроси).

Албатроси организират игри за чифтосване. В същото време те издават шум, разперет крилата си, опъват вратовете си и т.н. всичко това е придружено от крещящи писъци. Но семействата, създадени от албатроси, са силни - те оцеляват през целия си живот.

Периодът на гнездене на скитащ албатрос е единадесет месеца. Именно поради това най-големият албатрос не е в състояние да има потомство всяка година.

Глупаците са едни от най-често срещаните представители на поръчката с тръбни носове в Русия. Те са получили името си поради лекотата си към всичко около тях. Често по време на гнездене - на сушата - фулмарите могат дори да позволят на човек да се затвори доста близо. Полетът на тези птици може да бъде както лутащ, така и клатещ се. В спокойно, безветрично време те могат да бъдат намерени да почиват директно върху водата или да летят над нейната повърхност.

Глупаците са сами в морето. Те се събират в стада само на риболовни кораби, за да събират боклук. В същото време те често се карат и тогава можете да чуете пляскането на тези птици.

Маршрутите за миграция през есента и пролетта не са еднакви за много петроли. Например стройната варелка гнезди на островчета близо до Австралия. След като потомството става независимо, по крайбрежието на Азия достига до островите в Чукотско море. Връща се на местата си за гнездене по друг маршрут, който минава по крайбрежието на Америка.

Теглото на най-малките представители от порядъка на буретата е само двадесет грама. Това са птици от семейството на буревите петрели. Гнездят на места, защитени от нападение: в празнини между камъни, в цепнатини или дупки. При спокойно време бурни бурета могат да бъдат намерени, летящи над морските води. Полетът им е трептящ. В бурно време тези необичайни птици предпочитат да стоят между високи вълни - предпазват ги от силни ветрове. Диетата на буреневите бъчви включва малки морски животни.

„Бурен дъжд“ е добре известно явление за моряците. Този голям брой бурени бурета кацат на палубите на корабите (това се случва особено често при лошо време). Моряците ги нарекоха "огнени", тъй като тези птици се стичат до корабите в светлината на светлините.


Гледай видеото: ЛИЛИ ИВАНОВА: СЪЛЗА. LILI IVANOVA: A TEAR Music Video (Август 2022).